COMUNICAT DE PRESĂ

 

La data de 07 decembrie 2010, în baza unei semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au reţinut persoana urmărită internaţional Berco Viorica, în vârstă de 42 de ani din Republica Moldova, faţă de care TribunalulRegional Eisenstadt din Austria a emis un mandat european de arestare pentru săvârşirea unor infracţiuni de trafic de migranţiin intervalul 2003-2005.
Numita Berco Viorica, are dublă cetăţenie română şi moldovenească şi a fost depistată în cursul nopţii de 6/7.12.2010 la Punctul de trecere a frontierei Albiţa judeţul Vaslui, când intenţiona să intre în România, dinspre Republica Moldova.
Persoana reţinută va fi prezentată de îndată la Curtea de Apel Iaşi, cu propunere de arestare provizorie pentru 5 zile, urmând ca în acest termen să fie înaintat mandatul european de arestare, tradus în limba română, pentru a se discuta arestarea preventivă în vederea predării persoanei autorităţilor judiciare austriece.
Informaţii noi: instanţa a admis propunerea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă a inculpatei Berco Viorica pentru o perioadă de 29 de zile.

PROCUROR GENERAL,
IULIAN ISPIR