COMUNICAT DE PRESĂ

 

La data de 15.12.2010, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, a primit din partea autorităţilor judiciare belgiene un mandat european de arestare pe numele Mancaş Ioan, cetăţean român de 29 ani, domiciliat în oraşul Tg. Frumos, judeţul Iaşi.
Mandatul european de arestare a fost emis de Tribunalul de Primă Instanţă din Dendermonde, Belgia la data de 03.12.2010 pentru comiterea de către Mancaş Ioan a unui număr de 33 fapte penale, furturi din locuinţe, societăţi comerciale, autoturisme.
Numitul Mancaş Ioan se află în arestul IPJ Iaşi întrucât pe numele acestuia autorităţile judiciare belgiene (Tribunalul din Leuven) au mai emis un mandat european de arestare la data de 25.09.2009 pentru comiterea de către acesta a altor infracţiuni de furt calificat.
În cursul acestei zile, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au înaintat la Curtea de Apel Iaşi mandatul european de arestare cu propunerea de arestare preventivă a numitului Mancaş Ioan în vederea predării sale autorităţilor judiciare belgiene.

PROCUROR GENERAL,
IULIAN ISPIR