COMUNICAT DE PRESĂ

 

La data de 29.09.2010, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi a dispus reţinerea pentru 24 de ore a două persoane pe numele cărora autorităţile olandeze au emis mandate europene de arestare.
Numiţii GROOTHUIS CARMEN, cetăţean român cu domiciliul în Vaslui şi GROTHUIS RICHARD, cetăţean olandez, cu reşedinţa în Vaslui, soţ şi soţie, în perioada 1.02.2003 - 1.11.2003 în asociere cu alte persoane au determinat o persoană de sex feminin, minoră, să întreţină raporturi sexuale cu mai multe persoane contra cost.
Cele două persoane au fost cercetate de autorităţile olandeze şi prin sentinţa definitivă şi irevocabilă a Curţii de Apel din Amhem s-a dispus condamnarea acestora la 12 luni pedeapsă cu închisoarea dintre care 6 luni cu suspendare, cu o perioadă de probă de 2 ani, ulterior fiind emise cele două mandate europene de arestare. Cele două persoane au fost depistate de lucrătorii de poliţie din cadrul IPJ Vaslui, pe raza municipiului Vaslui şi în cursul zilei de astăzi au fost prezentate procurorului de caz în vederea audierii acestora.
La aceeaşi dată a fost sesizată Curtea de Apel Iaşi, competentă a dispune cu privire la predarea numiţilor GROOTHUIS CARMEN şi GROTHUIS RICHARD autorităţilor olandeze, care a dispus arestarea acestora pentru 29 de zile.

PROCUROR GENERAL,
IULIAN ISPIR