COMUNICAT DE PRESĂ

 

La data de 03 ianuarie 2011 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au reţinut persoana urmărită internaţional Bozu Ivan, având cetăţenie română şi moldovenească, faţă de care autorităţile judiciare din Ungaria au emis un mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunii de „fraudă”, constând în inducerea în eroare şi prejudicierea cu suma de 7 mii de euro a unei societăţi comerciale cu ocazia achiziţionării unui autoturism, infracţiune pentru care legea penală ungară prevede pedeapsa cu închisoarea până la 3 ani.
Persoana urmarită internaţional Bozu Ivan, a fost depistată la Punctul de trecere a frontierei Albiţa cand intenţiona să intre în România dinspre Republica Moldova.
Persoana reţinută va fi prezentată la Curtea de Apel Iaşi, cu propunere de arestare în vederea asigurărării predării către autorităţilor judiciare solicitante.

Informaţii noi: instanţa a admis propunerea procurorilor şi a dispus arestarea preventiă a inculpatului Bozu Ivan pentru o perioada de 15 de zile începând cu data de 04.01.2011.

PROCUROR GENERAL,
IULIAN ISPIR