COMUNICAT DE PRESĂ

 

La data de 07 martie 2011 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au reţinut persoana urmărită internaţional Blembea Marian, având cetăţenie română, în vârstă de 42 de ani, cu domiciliul în oraşul Bârlad, jud. Vaslui, faţă de care autorităţile judiciare din Luxemburg  (Tribunalul de Arondisment) au emis la data de 30.07.1997 un mandat european de arestare pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de furt (sustrageri de case de bani din benzinării, prejudiciul total ridicându-se la aproximativ 190.000 euro), pentru care se prevede pedeapsa cu închisoarea de până la 15 ani .
Din datele transmise de autorităţile judiciare solicitante rezultă faptul că Blembea Marian a comis infracţiunile împreună cu alte persoane, în perioada noiembrie 1994 - decembrie 1996, în mai multe localităţi de pe teritoriul Ducatului de Luxemburg.
Persoana reţinută a fost prezentată la Curtea de Apel Iaşi, cu propunere de arestare provizorie pentru 5 zile, urmând ca în acest termen să fie solicitat şi  mandatul european de arestare, pentru a se discuta arestarea în vederea predării persoanei solicitate  autorităţilor judiciare din Luxemburg.

PROCUROR GENERAL,
IULIAN ISPIR