COMUNICAT DE PRESĂ

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui au dispus, la data de 04.11.2011, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii Negrescu Sandu, Negrescu Manuela, Negrescu Lăcrămiora, Lăcătuşu Constantin şi Pîrvu Marius Constantin cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi deţinere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile fără a fi marcate.
Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale a relevat faptul că, începând cu luna septembrie 2011 au comercializat ţigări de contrabandă de provenienţă republica Moldova şi Ucraina, în zona „Pieţii Traian” din municipiul Vaslui. Cu ocazia efectuării de percheziţii domiciliare la locuinţele inculpaţilor la data de 04.11.2011 a fost găsită cantitatea totală de 1480 pachete netrimbrate de ţigări.
Cei cinci inculpaţi au fost prezentaţi la Judecătoria Vaslui cu propunere de arestare preventivă. Faţă de inculpaţii Negrescu Sandu şi Negrescu Manuela instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă pentru o durată de 29 de zile iar faţă de ceilalţi trei inculpaţi a luat măsura obligării de a nu părăsi localitatea pe o durată de 29 de zile.
Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

Biroul de presă din cadrul
Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui