COMUNICAT DE PRESĂ

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lânga Judecătoria Bârlad este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
Pe rolul Parchetului de pe lânga Judecătoria Bârlad, a fost înregistrată, la data de 07.10.2011, o cauză penală având ca obiect savârşirea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului.
Organele de cercetare penală din cadrul Politiei Mun. Bârlad au fost sesizate la data de 05.10.2011 în urma apelului urgenţă la numarul 112 de către minora U.E.M. ( în vârstă de 10 ani) cu privire la faptul că este lovită de către parinţii săi.
La faţa locului s-a deplasat o echipă de poliţişti din cadrul Poliţiei Mun. Bârlad care au găsit minora la domiciliul său împreună cu mama sa (soţia tatălui natural). Minora prezenta urme de violenţă.
Faţă de aceasta a fost luată măsura internării în Centrul de primire în regim de urgenţă pentru copilul abuzat, neglijat, exploatat din Bârlad.
Minora fost supusă unei examinări medico-legale, concluzionându-se că aceasta prezenta leziuni care au fi putut fi produse prin lovire cu un obiect contondent la data de 02.10.2011 şi care necesita aprox. 4-5 zile de îngrijiri medicale de la data producerii.
Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii judiciare.

Procuror Mihaela Plopan,
Purtator de cuvânt - Parchetul de pe lânga Judecatoria Bârlad