COMUNICAT DE PRESĂ

 

Având în vedere dosarul penal în care procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași în colaborare cu ofițeri de poliție judiciară efectuează acte de urmărire penală pentru clarificarea situației în care, la data de 3.10.2011, în timp ce se afla pe o stradă din municipiul Pașcani, județul Iași, numitul Z.M. a fost lovit cu o sabie de către inculpatul Punei Dănuţ Marius, vă facem cunoscute următoarele:
La data de 11.10.2011, lucrătorii de poliție l-au identificat pe inculpatul Punei Dănuţ Marius, imediat după externarea lui din spital și l-au condus la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași.
După audieri, procurorul a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Punei Dănuţ Marius sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art.182 alin.1, 3 C.p. și reținerea inculpatului pe o durată de 24 de ore.
În cursul zilei de 12.10.2011 inculpatul Punei Dănuţ Marius va fi prezentat Judecătoriei Pașcani cu propunerea de a se dispune arestarea preventivă pe o durată de 29 de zile.
Punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea inculpatului sunt acte și măsuri procesuale care nu aduc atingere prezumției de nevinovăție.

Informaţii noi: Judecătoria Paşcani a admis propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi şi a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a numitului Punei Dănuţ Marius.

PROCUROR GENERAL
IULIAN ISPIR