COMUNICAT DE PRESĂ

 

La data de 10.12.2011, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi  împreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul I.P.J. Vaslui au reţinut pe numitul Criulean Andrei, cu dublă cetăţenie, română şi moldovenească, în Punctul de trecere a frontierei Albiţa, pe sensul de ieşire din România, întrucât pe numele acestuia autorităţile germane - Procuratura din Manitz, au transmis o semnalare cu privire la emiterea unui mandat  european de arestare pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie în formă agravată, conform Codului penal german.
Din formularele înaintate de către Centrul de cooperare poliţienească internaţională/Biroul SIRENE, a reieşit faptul că numitul Criulean Andrei, împreună cu alte trei persoane mascate au pătruns în locuinţa unei familii din Germania şi, prin violenţă şi ameniţare, au silit două persoane să le dea bunuri în valoare de aproximativ 400 euro.
Persoana solicitată a fost prezentată Curţii de Apel Iaşi cu propunere de arestare provizorie, iar instanţa de judecată a admis propunerea procurorilor şi au dispus arestarea preventivă pentru o durată de 5 zile.
La data de 12.12.2011 s-a înaintat Curţii de Apel Iaşi şi mandatul european de arestare emis de autorităţile germane pe numele lui Criulean Andrei, în vederea prelungirii arestării preventive şi predării persoanei depistate.

PROCUROR GENERAL,
IULIAN ISPIR