COMUNICAT DE PRESĂ

 

La data de 13 septembrie 2011 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au dispus reţinerea pentru 24 de ore a numitului Lesenciuc Eduard Vasile, cetăţean român, în vârstă de 25 de ani, cu domiciliul în jud Iaşi, pe numele căruia există un mandat european de arestare emis de Tribunalul din Firenze - Italia.
Din actele transmise de autorităţile judiciare solicitante rezultă că numitul Lesenciuc Eduard Vasile este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de „trafic de persoane”, „sclavie” şi „prostituţie juvenilă”, pentru care pedeapsa maximă prevăzută de legea penală italiană este închisoarea până la 20 de ani.
Susnumitul a fost depistat la data de 13 septembrie 2011 la Serviciul Public Comunitar de Evidenţă şi Eliberare Paşapoarte Simple din mun. Iaşi, unde s-a prezentat în vederea preschimbării paşaportului.
Persoana reţinută a fost prezentată la Curtea de Apel Iaşi, cu propunere de arestare provizorie pentru 5 zile, urmând ca în acest termen să fie solicitat şi mandatul european de arestare, pentru a se discuta predarea către autorităţile judiciare din Italia.

 

PROCUROR GENERAL,
IULIAN ISPIR