COMUNICAT DE PRESĂ

 

La data de 14 ianuarie 2011 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au reţinut persoana urmărită internaţional Mihăilescu Bernard , în vârstă de 37 ani din municipiul Vaslui, judeţul Vaslui faţă de care Parchetul din Kalentz-Germania a emis un mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunii de „falsificare a cardurilor de plată”, pentru care Codul penal german prevede pedeapsa cu închisoarea până la 10 ani.
Din datele transmise de autorităţile judiciare solicitante rezultă faptul că în anul 2009, numitul Mihăilescu Bernard, împreună cu alţi trei cetăţeni români, au falsificat un nr. de 55 carduri bancare, care apoi au fost folosite pentru retragerea sumei totale de 110.000 euro.
Persoana reţinută va fi prezentată de îndată la Curtea de Apel Iaşi, cu propunere de arestare provizorie pentru 5 zile, urmând ca în acest termen să fie înaintat mandatul european de arestare, tradus în limba română, pentru a se dispune arestarea preventivă în vederea predării persoanei autorităţilor judiciare germane.

PROCUROR GENERAL,
IULIAN ISPIR