COMUNICAT DE PRESĂ

 

La data de 16 mai 2011, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au reţinut persoana urmărită internaţional Diaby Ismael, cetăţean al Republicii Guineea, în vârstă de 21 de ani, faţă de care Tribunalul de Mare Instanţă din Nisa - Franţa a emis, la data de 09.01.2009, un mandat european de arestare, sus-numitul fiind condamnat la o pedeapsă de 9 luni închisoare pentru comiterea unei infracţiuni de furt calificat (sustragerea unui autoturism în anul 2008).
Diaby Ismael a fost depistat în noaptea de15/16 05 2011 pe aeroportul din Iaşi, acesta sosind în România în vederea susţinerii unor probe sportive la Fotbal Club Botoşani.
Persoana reţinută a fost prezentată la Curtea de Apel Iaşi, cu propunere de arestare provizorie pentru 5 zile, urmând ca în acest termen să fie solicitat şi mandatul european de arestare, pentru a se discuta predarea către autorităţile judiciare din Franţa.
Informaţii noi : Instanţa de judecată a admis propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi şi a dispus arestarea preventivă pentru 5 zile a numitului Diaby Ismael, urmând a analiza predarea acestuia către autorităţile judiciare franceze.

PROCUROR GENERAL,
ISPIR IULIAN