COMUNICAT DE PRESĂ

 

La data de 16.06.2011, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au dispus reţinerea numitului Neagu Ghiorghiţă, din jud. Vaslui pe numele căruia autorităţile judiciare austriece ( Parchetul din Linz-Austria), au emis un mandat european de arestare pentru comiterea a unor infracţiuni de furt pe teritoriul acestui stat.
Din cuprinsul semnalării, transmise de Biroul SIRENE Austria reiese faptul că în perioada septembrie - decembrie 2010, împreună cu alte persoane, Neagu Ghiorghiţă a comis mai multe fapte de furt din societăţi comerciale, cluburi, tutungerii, autovehicule, sustrăgând bani, telefoane mobile, ţigări, motorină, laptopuri, anvelope cu tot cu jante, în valoare de 50.000 euro.
Persoana reţinută a fost prezentată instanţei de judecată - Curtea de Apel Iaşi care va analiza şi dispune cu privire la solicitarea autorităţilor judiciare austriece.

Informaţii noi: Instanţa de judecată a admis propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi şi a dispus arestarea preventivă pentru 5 zile a numitului Neagu Ghiorghiţă, urmând a analiza predarea acestuia către autorităţile judiciare austriece.

 

PROCUROR GENERAL,
ISPIR IULIAN