COMUNICAT DE PRESĂ

 

La data de 16.03.2011, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi cu sprijinul poliţiştilor din cadrul IPJ Vaslui au dispus reţinerea numitului Bujor Vasile Catalin, cetăţean român, de 36 de ani, din Vaslui, pe numele căruia autorităţile judiciare belgiene (Curtea de Apel Antwerp) au emis un mandat european de arestare.
Acesta a fost condamnat de Curtea de Apel Antwerp - Belgia, la o pedeapsă privativă de libertate de 10 ani închisoare pentru comiterea unui număr de 137 fapte de furt, fapte comise împreună cu fratele său. Bunurile sustrase - bijuterii, bani, echipamente video, erau imediat valorificate prin revânzare către terţe persoane.
Instanţa de judecată a admis propunerea procurorilor si a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile urmând ca în acestă perioadă autorităţile judiciare belgiene să trimită garanţiile necesare în vederea predării persoanei arestate.
Pentru aceleaşi fapte, fratele susnumitului a fost arestat preventiv la data de 18.10.2007 şi a fost predat autorităţilor judiciare belgiene pentru executarea pedepsei privative de libertate.

PROCUROR GENERAL,
IULIAN ISPIR