COMUNICAT DE PRESĂ

 

La data de 18.04.2011, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au dispus reţinerea cetăţeanului grec PSARAKIS KONSTANTINOS, în vârstă de 48 de ani, domiciliat în municipiul Vaslui pe numele căruia autorităţile elene (Procuratura de pe lângă Curtea de Apel din Creta) au emis un mandat european de arestare. Reţinerea s-a facut cu sprijinul poliţiştilor din cadrul IPJ Vaslui, în baza semnalării emise de autorităţile judiciare elene prin centru SIRENE Grecia.
Numitul PSARAKIS KONSTANTINOS este cercetat de autorităţile elene şi acuzat de comiterea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată, fapte comise în perioada 2000-2004, constând în deschiderea unui birou de contabilitate şi inducerea în eroare a mai multor persoane vătămate, prin prezentarea unor acte false ca fiind adevarate.
Din semnalarea trimisă de autorităţile elene rezultă că beneficiul total obţinut de acesta şi paguba cauzată terţilor este de aproximativ 800.000 euro, iar pedeapsa prevazută de lege pentru infracţiunea savârşită este de până la 10 ani.
În cursul zilei de 19.04.2011, acesta va fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 5 zile, urmând ca în acest interval de timp să fie întreprinse toate demersurile în vederea obţinerii mandatului european de arestare emis de autorităţile elene, în vederea predării persoanei arestate.

Nota: Instanţa a admis propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, şi în condiţiile în care în cursul cercetării judecătoreşti procurorii au prezentat şi mandatul european de arestare transmis de autorităţile elene, au dispus arestarea preventivă a numitului PSARAKIS KONSTANTINOS, pentru 29 zile şi predarea acestuia către autorităţile judiciare greceşti.

PROCUROR GENERAL,
IULIAN ISPIR