COMUNICAT DE PRESĂ

 

La data de 23 decembrie 2011 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au identificat şi reţinut pe numitul Iliescu Vitalie, persoana cu dubla cetatenie romana moldoveneasca, faţă de care Parchetul Koblenz - Germania a emis un mandat european de arestare. Persoana solicitată a fost depistată în noaptea de 22/23 01 2011 în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - Vaslui, pe sensul de intrare în Romania dinspre Republica Moldova.
Din actele transmise de autorităţile judiciare solicitante rezultă că numitul Iliescu Vitalie este cercetat pentru comiterea a două infracţiuni de furt prin efracţie din locuinţe, în decembrie 2009 şi ianuarie 2010, împreună cu alte persoane, pentru care se prevede o pedeapsă de 10 ani închisoare în Codul penal german.
Persoana reţinută a fost prezentată la Curtea de Apel Iaşi, cu propunere de arestare provizorie pentru 5 zile, urmând ca în acest termen să fie solicitat şi mandatul european de arestare, pentru a se dispune predarea către autorităţile judiciare din Germania.

PROCUROR GENERAL,
IULIAN ISPIR