COMUNICAT DE PRESĂ

 

La data de 24 mai 2011 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au instrumentat două mandate europene emise de Tribunalul de Mare Instanţă din Nisa - Franţa, prin care s-a solicitat predarea persoanei urmărite internaţional Diaby Ismael, cetăţean al Republicii Guineea , în vârstă de 21 de ani, în vederea judecării pentru o infracţiune de evadare, respectiv în vederea executării unui rest dintr-o pedeapsă de 6 luni închisoare, aplicată pentru comiterea unor infracţiuni de furt.
În conformitate cu art. 89 din Legea nr. 302/2004, a fost sesizată Curtea de Apel Iaşi pentru a dispune asupra cererii de predare formulată de autorităţile judiciare străine.
Numitul Diaby Ismael se află deja în stare de arest în România, ca urmare a unui alt mandat european de arestare emis tot de Tribunalul de Mare Instanţă din Nisa, prin care s-a solicitat predarea sa pentru executarea unei pedepse de 9 luni închisoare aplicată pentru comiterea unei infarcţiuni de furt, distinctă de faptele ce fac obiectul mandatelor europene instrumentate astăzi.
Curtea de Apel Iaşi a admis la data de 19.05.2011 solicitarea de predare formulată de autorităţile judiciare franceze. (Vezi mandatul european de arestare din 16.05.2011)

PROCUROR GENERAL,
ISPIR IULIAN