COMUNICAT DE PRESĂ

 

La data de 26.05.2011, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au primit din partea autorităţilor italiene prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională - Biroul SIRENE, solicitarea statului italian cu privire la cetăţeanul român Bolog Felix pe numele căruia Tribunalul din Florenţa a emis un mandat european de arestare.
Numitul Bolog Felix este cercetat de autorităţile italiene pentru comiterea în calitate de coautor a infracţiunilor „complicitatea şi exploatarea prostituţiei, sclavie”, constând în aceea că „în perioada martie-decembrie 2009, în complicitate, folosind violenţa şi ameninţarea, a instigat şi a exploatat prostituţia în cazul mai multor fete, unele fete având sub 18 ani. În complicitate el a ameninţat fetele mai sus menţionate ţinându-le în captivitate, în condiţii de sclavie forţându-le să se prostituieze şi supraveghidu-le tot timpul, lăsându-le fără documentele personale de identitate, presându-le atât fizic cât şi emoţional spre a le determina să nu fugă. În complicitate, a transportat acele fete din România în Italia.”
Persoana solicitată urmează a fi prezentată instanţei de judecată - Curtea de Apel Iaşi care va dispune cu privire la arestarea provizorie până la sosirea mandatului european de arestare.
În prezent numitul Bolog Felix este arestat preventiv în altă cauză penală în baza unui mandat emis de autorităţile judiciare române.

PROCUROR GENERAL,
ISPIR IULIAN