COMUNICAT DE PRESĂ

 

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi, la data de 10.01.2012, au dispus punerea în miscare a actiunii penale împotriva inculpatului NICOLAE FĂNEL, cercetat pentru savârsirea infracţiunilor de viol şi violare de domiciliu, fapte prev. si ped. de art. 197 al.1 CP şi art. 192 al.2 CP, ambele cu aplic.art. 37 lit. a CP si art. 33 lit. a CP.
S-a reţinut în fapt că, în noaptea de 09/10.01.2012, inculpatul NICOLAE FĂNEL, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice a pătruns prin escaladarea porţii în curtea părţii vătămate P. I., după care prin forţarea sistemului cu care era asigurată uşa de la intrarea în locuinţă, a pătruns în camera unde dormea victima în vârstă de 70 de ani şi prin constrângere, a întreţinut cu aceasta acte sexuale normale şi orale. Ca urmare a violenţei exercitate de către inculpat asupra victimei, aceasta a suferit leziuni care au necesitat pentru vindecare 5-6 zile de îngrijiri medicale.
Inculpatul a mai fost condamnat de 4 ori şi a executat pedepse cu închisoarea, tot pentru infracţiuni de viol, victimele fiind de fiecare dată persoane în vârstă.
La data de 10. 01.2012, instanţa de judecată a admis propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lânga Judecătoria Huşi şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului NICOLAE FĂNEL, pentru o perioada de 30 de zile.

 

PRIM-PROCUROR,
NINA BALTAG