COMUNICAT DE PRESĂ

Referitor la articolul aparut în cotidianul Ziarul de Iași, ediția scrisa, din data de 23.01.2012, intitulat "O menajera a curațat 40.000 lei din banca", facem urmatoarele precizari:
Parchetului de pe lânga Judecatoria Iași nu i s-a cerut un punct de vedere oficial privind dosarul la care se face referire, d-l ziarist afirmând doar ca partea vatamata i-ar fi comunicat ca "cercetarile sunt tergiversate", acesta indicând totodata numarul de dosar, context în care purtatorul de cuvânt a afirmat ca exista în curs de cercetare și dosare mai vechi.
Nu s-au comunicat date privind stadiul dosarului la care a facut referire dl. ziarist, dar, cu toate acestea, în articolul redactat de acesta rezulta ca purtatorul de cuvânt ar fi afirmat "Dosarul este în curs de urmarire penala".
Pe aceasta cale, aducem la cunoștința publicului, precum și a Ziarului de Iași, ca dosarul în cauza a fost soluționat înca din data de 30.03.2011, soluția fiind comunicata parții vatamate, prin afișare din data de 30.06.2011, iar aceasta nu a formulat plângere împotriva soluției.
Înțelegem dreptul parților de a face publica situația lor juridica și de a prezenta propriul punct de vedere, dar atragem atenția ca interpretarea personala a acestui punct de vedere, în lipsa unor cunoștințe de drept penal și procesual penal, poate conduce la prezentarea unei situații distorsionate, astfel cum apreciem ca s-a întâmplat în articolul în cauza.

PRIM - PROCUROR,
NICA ANDREEA OANA