COMUNICAT DE PRESA

04.12.2014

 

 

 

La data de 04.12.2014, in cadrul unui dosar aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Appel Iasi s-a dispus trimiterea in judecată a numitului Ababei Cristian pentru savârșirea infractiunilor de amenintare, distrugere și tulburarea ordinii si linistii publice.

In fapt, s-a retinut in ziua de 28.09.2014, ora 17,30 in timp ce se afla la etajul 3 al blocului in care locuieste, situat la intersectia str. Libertătii cu str Ovidiu din mun Iași, inculpatul Ababei Cristian a proferat injurii si amenintări cu moartea la adresa numitei Nica Andreea Oana și față de soțul acesteia, Nica Cristian, iar pe fondul crizei de furie provocate de ocuparea unui loc de parcare, a aruncat cu mai multe obiecte din sticlă si ceramică in autoturismul din care coborâseră sotii Nica, si in care se aflau in continuare copiii lor minori, de 9, respectiv 3 ani, provocand astfel o degradare (prin infundare) a capotei și a portierelor autoturismului marca Renault, apartinând numitului Nica George Eugen, fratele numitului Nica Cristian,

Faptele mai sus expuse intrunesc elementele constitutive a două infractiuni de “amenințare”, fapta prev. si pedepsita de art. 206 din C.penal (una in dauna părtii vătămate Nica Andreea Oana și una in dauna părtii vătămate Nica Cristian Constantin) și o infractiune de distrugere, prev de art 253 C.penal, in dauna părtii vătămate Nica George Eugen.

Faptele inculpatului Ababei Cristian, descrise mai sus, au fost savârșite in public, intr-o zi nelucrătoare, fiind de fata mai multe persoane, vecini de bloc cu numitul Ababei Cristian, care s-au aratat a fi afectate de incident, facând precizări ca in mod frecvent numitul Ababei Cristian cauzeaza scandal, aspect ce le creaza o stare de temere si nesiguranță, fiind intrunite astfel si elementele constitutive ale infractiunii de tulburarea ordinii și linistii publice, prev de art 371 C.penal.