COMUNICAT  DE  PRESĂ 

 

 

La data de 15 ianuarie  2014  procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au identificat şi reţinut pe numitul MERZ MATHIAS, cetăţean german,  pe Aeroportul International Iasi pe sensul de iesire din Romania, faţă de care Curtea din Madrid, Divizia 17, a emis un mandat european de arestare.  

Din actele transmise de autorităţile judiciare solicitante  rezultă că numitul MERZ MATHIAS,  a fost cercetat şi condamnat pentru deţinerea  la data de 18.10.2007 împreună cu un cetăţean dominican a cantităţii de 1,7Kg de cocaină cu o puritate de 74% fiind depistaţi la Punctul de trecere  si control din incinta Aeroportului din Madrid Spania.

Faptele pentru care este cercetată persoana solicitată sunt incriminate  în articolele 368 şi 369 din Codul Penal Spaniol, fiindu-i aplicată pedeapsa de 4 ani şi 6 luni închisoare pentru infracţiunea de trafic de droguri.

 

Persoana reţinută a fost prezentată de îndată la Curtea de Apel Iaşi, cu propunere de a se lua măsura arestării , urmând a se analiza şi  solicitarea de predare a acesteia către autorităţile  judiciare din Spania.

Update: Instanta a admis propunerea procurorilor de arestare preventiva pentru o durata de 15 zile urmand ca in aceasta perioada sa fie prezentat mandatul european de arestare.