COMUNICAT DE PRESA

24.10.2014

 

 

 

La data de 24.10.2014, trei procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași, au desfăsurat o actiune de perchezitie la trei locatii simultan, in cadrul unui dosar al cărui obiect viza comiterea unor infractiuni de inselăciune, prev de art 244 al. 1, 2 C.penal, fals in inscrisuri sub semnătură privată prev de art 322 C.penal și uz de fals, prev de art 323 C.penal, cu aplicarea art 38 C.penal. Perchezitiile au fost realizate cu sprijinul lucratorilor de poliție din cadrul IPJ – Serviciul Investigare Fraude și SIPI.

In fapt, s-a retinut faptul că, la data de 15.11.2013, in conditiile unei relatii preexistente avand ca obiect  acordarea de asistenta juridică specifica, numitul Moșuți Cristian Nicolae, avocat in cadrul Baroului Iasi, a determinat, prin inducere in eroare, persoana vatamata M. C. sa semneze contractul de asistenta juridică cu nr IS/….62/2013, calificat in mod fraudulos ca act aditional la contractul de asistenta juridică 4./....2010, prin care aceasta din urmă iși asuma o obligatie de plata de 200.000 euro plus TVA si 1%o penalităti de intarziere pe zi, obligatie despre care persoana vatamata a luat la cunostinta doar in cursul procedurilor de executare silita.

Ulterior, dupa data de 25.02.2014, data la care obligatia de plata trebuia realizată, inculpatul Mosuti Cristian Nicolae, in complicitate cu inculpatul Bărbieru Ion Cristian, utilizand contractul de asistenta juridică ce cuprindea mentiuni nereale, a declansat procedurile de executare silita pentru obligatia initiala de plata in cuantum de 200.000 euro plus TVA si 1 %o penalități de intarziere pe zi, prin intermediul Biroului Executorului Judecătoresc Tufeanu Bogdan, obtinand astfel un număr de 3 sentinte judecatoresti, pronuntate de Judecătoria Iasiși in baza carora au fost identificate si  indisponibilizate mai multe bunuri, in majoritatea lor imobile, apartinand persoanei vatamate Munteanu Constantin.

   Prejudiciul estimat în cauză depășește suma de 500.000 EURO.