COMUNICAT DE PRESĂ

 

La data de 08.04.2011 lucrătorii de poliţie au fost alertaţi prin serviciul de urgenţă „112” cu privire la împrejurarea că în curtea unor locuinţe sociale situate în mun. Huşi - Stănileşti, nr. 9, a fost înjunghiată în mod repetat vătămata Puşcaşu Corina, prezumptivul autor fiind, la momentul iniţial, Moldoveanu Ştefan care a fugit după săvârşirea faptei.
Autorul faptei este fostul concubin al vătămatei şi este cercetat într-un alt dosar pentru faptul că la data de 26.03.2011, după separarea în fapt, a lipsit-o de libertate pe aceeaşi vătămată, pe care a violat-o în mod repetat într-o pădure din apropiere.
La data de 08.04.2011 a fost sesizat şi procurorul cu privire la săvârşirea tentativei de omor calificat, faptă comisă de către Moldoveanu Ştefan împotriva vătămatei Puşcaşu Corina, fiind începute de îndată cercetările iar sub coordonarea procurorului au fost efectuate multiple activităţi de urmărire penală în vederea depistării autorului faptei, care era dispărut însă existau date că ar fi migrat la diverse locaţii din judeţul Vaslui şi judeţul Iaşi.
Acţiunile concertate efectuate de procuror împreună cu poliţiştii şi alte structuri specifice, atît pe timp de zi cît şi pe timp de noapte, în perioada 08.04.2011-12.04.2011, şi consecvenţa cu care s-a acţionat, l-au determinat pe inculpatul Moldoveanu Ştefan să se predea direct procurorului în dimineaţa zilei de 13.04.2011, în condiţiile în care acesta refuzase să conlucreze cu organele de poliţie.
În acest sens procurorul s-a deplasat la locul unde era ascuns inculpatul, pe raza mun. Huşi iar după depistarea şi reţinerea inculpatului acesta a adoptat o conduită procesuală corectă, de recunoaştere şi regret a faptelor săvârşite, inclusiv a infracţiunii de viol comise la data de 26.03.2011 împotriva aceleeaşi părţi vătămate.
La data de 13.04.2011 inculpatul a fost reţinut preventiv pe baza ordonanţei emise de procuror iar în cursul zilei de 14.04.2011 va fi prezentat la Tribunalul Vaslui cu propunere de arestare preventivă.

Procuror criminalist,
Berinde Ovidiu Gheorghe