COMUNICAT

 

La data de 20.01.2011, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi, lucrători din cadrul Poliţiei mun. Huşi, au reţinut pe inculpaţii TABEICĂ FLORIN, TABEICĂ SORIN şi CIOBOTARU CRISTI, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă calificată, faptă prev. şi ped. de art. 270 al.3 cu ref. la art. 274 din Legea nr. 86/2006 modif.
S-a reţinut în fapt că cei trei inculpaţi, împreună cu alte persoane care sunt învinuite pentru această faptă, în perioada noiembrie 2010-ianuarie 2011, au introdus în mod repetat, prin sustragere de la controlul vamal, ţigări de provenienţă Republica Moldova, pe care ulterior le valorificau pe raza mun. Huşi şi în localităţile limitrofe.
Din primele cercetări a rezultat că, în această perioadă a fost introdusă în ţară şi apoi comercializată, cantitatea de 3.000 pachete ţigări, prejudiciul fiind de 30.000 lei, care nu a fost recuperat.
La data de 21.01.2011, Parchetul de pe lângă Judecătoria Huşi, a înaintat instanţei de judecată propunerea de arestare preventivă, care a fost admisă , fiind emise pe numele acestora mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile.

PRIM PROCUROR,
NINA BALTAG