COMUNICAT DE PRESĂ

                   La data de 14.04.2014, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, însoțiți de ofițeri din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vaslui și Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, au efectuat patru percheziții în scopul descoperirii și strângerii de probe necesare instrumentării unei cauze având ca obiect săvârșirea de fapte de corupție (trafic de influență, dare și luare de mită) în formă continuată săvârșită de către persoane domiciliate pe raza municipiului Vaslui și de către funcționari publici din cadrul Serviciului Public pentru Evidența Persoanei din cadrul Primăriei Municipiului Vaslui. Concret, intermediarii români, prin cointeresare materială, obțineau consimțământul unor proprietari de imobile domiciliați pe raza municipiului Vaslui ca persoanele cu dublă cetățenie (româno-moldovenească) care solicitau eliberarea de cărți de identitate românești să domicilieze fictiv în locuințele acestora. Concomitent, intermediarii români ofereau mită (constând în sume de bani) funcționarilor din cadrul S.P.C.E.P. Vaslui pentru ca aceștia să-și îndeplinească cu maximă celeritate atribuțiile de serviciu în materia evidenței persoanei concretizate în eliberarea cărților de identitate.

                   Cele patru percheziții s-au desfășurat la sediul S.P.C.E.P. Vaslui, la domiciliul unui funcționar din cadrul acestei instituții precum și la domiciliul și la spațiul comercial utilizat de un intermediar român. Concomitent, au fost percheziționate și autovehiculele aparținând funcționarului public și intermediarului respectiv.

                   De asemenea, s-a procedat la conducerea la sediul D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Vaslui și la audierea a 38 cetățeni cu dublă cetățenie în vederea stabilirii împrejurărilor în care acestea au dobândit cărțile de identitate românești.

                   Activitățile procedurale mai sus menționate au beneficiat de suportul de specialitate al D.I.P.I. și al Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui.

Biroul de presă din cadrul

Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui